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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Biblioteca(s):  Embrapa Clima Temperado.
Data corrente:  12/01/2023
Data da última atualização:  27/03/2023
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  CHANDOLA, V.; CHANDRA, S.; NAUTIYAL, A. R.; CONCENÇO, G.
Afiliação:  VAISHALI CHANDOLA, HIGH ALTITUDE PLANT PHYSIOLOGY RESEARCH CENTER, GARHWAL UNIVERSITY; SUDEEP CHANDRA; A. R. NAUTIYAL; GERMANI CONCENCO, CPACT.
Título:  Antioxidant potential and impact of diferent extraction solvents on the free, esterifed and insoluble?bound phenolics, favonoid and tannin content of Trillium govanianum Wall ex D. Don, a rare Himalayan herb.
Ano de publicação:  2022
Fonte/Imprenta:  Vegetos, v. 35, p. 953-960, 2022.
Páginas:  8 p.
DOI:  https://doi.org/10.1007/s42535-022-00365-8
Idioma:  Inglês
Notas:  Published online: 07 April 2022.
Conteúdo:  Trillium govanianum is a compelling medicinal herb that mainly occurs in the sub-alpine and alpine regions of the Himalayan states of India. It has acquired a threatened status due to large-scale illicit exploitation because of its effective medicinal properties. A limited number of studies on the antioxidant potential of T. govanianum along with its establishment as a source of new antioxidants led us to carry out this investigation. The study also investigated the efficacy of three different solvents on the quantitative extraction of bioactive compounds from the herb for its maximum utilization. For the study, rhizomes of T. govanianum were subjected to enzymatic and non-enzymatic assays. Analysis of enzymes catalase (CAT) and ascorbate peroxidase (AP) was carried out by simple phosphate buffer extraction method, phenolics and tannin determination by Folin-Ciocalteu method, flavonoid content by aluminium chloride colorimetric method and also total reducing and ferric reducing power assays were done. Results showed that rhizomes of T. govanianum exhibit fair CAT and AP activity. From the results it was also apparent that absolute methanol was the most feasible solvent among the all three used, to get the highest solid extractable yield (40.24%) as well as total phenolics and tannins (46.7 ± 0.15 and 0.74 ± 0.01 mg/gm of extract respectively) whereas acetone extract yielded more flavonoid content (16.5 ± 0.15 mg/gm of extract). FRAP activity and total reducing power of the m... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Composto bioativo; Trillium govanianum.
Thesagro:  Antioxidante; Flavonóide; Planta Medicinal.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Clima Temperado (CPACT)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPACT22517 - 1UPCAP - DD
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Biblioteca(s):  Embrapa Soja.
Data corrente:  26/10/2005
Data da última atualização:  26/10/2005
Autoria:  VASCONCELOS, A. T. R.; FERREIRA, H. B.; BIZARRO, C. V.; BONATTO, S. L.; CARVALHO, M. O.; PINTO, P. M.; ALMEIDA, D. F.; ALMEIDA, L. G. P.; ALMEIDA, R.; ALVES-FILHO, L.; ASSUNÇÃO, E. N.; AZEVEDO, V. A. C.; BOGO, M. R.; BRIGIDO, M. M.; BROCCHI, M.; BURITY, H. A.; CAMARGO, A. A.; CAMARGO, S. S.; CAREPO, M. S.; CARRARO, D. M.; CASCARDO, J. C. de M.; CASTRO, L. A.; CAVALCANTI, G.; CHEMALE, G.; COLLEVATTI, R. G.; CUNHA, C. W.; DALLAGIOVANNA, B.; DAMBRÓS, B. P.; DELLAGOSTIN, O. A.; FALCÃO, C.; FANTINATTI-GARBOGGINI, F.; FELIPE, M. S. S.; FIORENTIN, L.; FRANCO, G. R.; FREITAS, N. S. A.; FRÍAS, D.; GRANGEIRO, T. B.; GRISARD, E. C.; GUIMARÃES, C. T.; HUNGRIA, M.; JARDIM, S. N.; KRIEGER, M. A.; LAURINO, J. P.; LIMA, L. F. A.; LOPES, M. I.; LORETO, E. L. S. MADEIRA, H. M. F.; MANFIO, G. P.; MARANHÃO, A. Q.; MARTINKOVICS, C. T.; MEDEIROS, S. R. B.; MOREIRA, M. A. M.; NEIVA, M.; RAMALHO-NETO, C. E.; NICOLÁS, M. F.; OLIVEIRA, S. C.; PAIXÃO, R. F. C.; PEDROSA, F. O.; PENA, S. D. J.; PEREIRA, M.; PEREIRA-FERRARI, L.; PIFFER, I.; PINTO, L. S; POTRICH, D. P.; SALIM, A. C. M.; SANTOS, F. R.; SCHMITT, R.; SCHNEIDER, M. P. C.; SCHRANK, A.; SCHRANK, I. S.; SCHUCK, A. F.; SEUANEZ, H, N.; SILVA, D. W.; SILVA, R.; SILVA, S. C.; SOARES, C. M. A.; SOUZA, K. R.; SOUZA, R. C.; STAATS, C. C.; STEFFENS, M. B. R.; TEIXEIRA, S. M. R.; URMENYI, T. P.; VAINSTEIN, M. H.; ZUCCHERATO, L. W.; SIMPSON, A. J. G.; ZAHA, A.
Título:  Swine and poultry pathogens: the complete genome sequences of two strains of Mycoplasma hyopneumoniae and a strain of Mycoplasma synoviae.
Ano de publicação:  2005
Fonte/Imprenta:  Journal of Bacteriology, Washington, v. 187, n. 16, p. 5568-5577, Aug. 2005.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  This work reports the results of analyses of three complete mycoplasma genomes, a pathogenic (7448) and a nonpathogenic (J) strain of the swine pathogen Mycoplasma hyopneumoniae and a strain of the avian pathogen Mycoplasma synoviae; the genome sizes of the three strains were 920,079 bp, 897,405 bp, and 799,476 bp, respectively. These genomes were compared with other sequenced mycoplasma genomes reported in the literature to examine several aspects of mycoplasma evolution. Strain-specific regions, including integrative and conjugal elements, and genome rearrangements and alterations in adhesin sequences were observed in the M. hyopneumoniae strains, and all of these were potentially related to pathogenicity. Genomic comparisons revealed that reduction in genome size implied loss of redundant metabolic pathways, with maintenance of alternative routes in different species. Horizontal gene transfer was consistently observed between M. synoviae and Mycoplasma gallisepticum. Our analyses indicated a likely transfer event of hemagglutinin-coding DNA sequences from M. gallisepticum to M. synoviae.
Thesagro:  Bactéria; Doença Animal; Genoma; Suíno.
Categoria do assunto:  --
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Registro original:  Embrapa Soja (CNPSO)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPSO25675 - 1UPCSP - --1062910629
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